Merhaba. Ben hem yazar, hem de ressam bir babayım.
Kızım Zeynep büyürken her ebeveyn gibi ben de bir sürü problem yaşadım ve Uzman Psikolog Selin ANAHAR’dan eşimle birlikte destek aldım.
Selin hanım bize ‘Zeynep şöyle yap bakayım’ şeklinde zorlamak yerine, kendisini özdeşleştirebileceği hayali bir karakter üzerinden doğru ve yanlışı ayırabileceği masallar uydurun tavsiyesinde bulundu.
Ben de MAVİŞ TAVŞAN isimli bir tipleme yarattım ve her gece kızıma bu okuyacağınız masalları anlattım.
Çok faydasını gördüm ve şimdi sizlerle de paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz.
- Alp TÜRKBİNER -
Tırnak yeme davranışı, çocuklar büyürken en sık karşılaşılan problemlerden birisidir. Bunun tek ve belirgin bir nedenden kaynaklandığını söylemek oldukça zordur. Kaygı, rahatlama ihtiyacı, boş kalmak, taklit ya da bu davranışın alışkanlık haline dönüşmesi gibi birçok nedenin tırnak yeme davranışı ile bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz.
Çocuğunuzda tırnak yeme veya benzeri olumsuz bir alışkanlık gözlemlediği-nizde öncelikli hedefiniz problemli davranışı ortadan kaldırmak yerine bu durumu nelerin tetiklemiş olabileceğini anlamak olmalıdır. Bu davranıştan ötürü çocuğu cezalandırmak, sert bir şekilde uyarmak ya da kızmak problemi azaltmak yeri-ne arttıracaktır. Bunun yerine, olumsuz duyguların tetiklediği alışkanlıklarda ço-cuğunuzun bu duygularını paylaşmasını sağlamak ve onlar hakkında konuşmak rahatlamasını destekleyecektir.
Buna ek olarak, ona olumsuz duygularıyla etkili bir şekilde başa çıkmasını sağlayacak alternatifler sunmaya çalışın. Bu davranışının sağlık ve hijyen açısın-dan sonuçlarını onu korkutmadan, yaşına ve gelişim seviyesine uygun olacak bir şekilde onunla paylaşın.
En önemlisi de alışkanlıkları kırmanın yolları hakkında konuşurken bunun bir sü-reç olduğunu hatırlatın ve olumsuz davranışlarının üstesinden gelebileceğine dair onu cesaretlendirin.
- Uzman Psikolog Selin ANAHAR -
(Tanıtım Bülteninden)
Ürün Boyutu
20 cm x 20 cm